Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus


Äänimaljarentoutuksessa maataan joogamatolla vilttiin kääriytyen ja nauttien äänimaljojen, gongin sekä koshin syvärentouttavasta vaikutuksesta ja rauhoittavasta äänimaailmasta. Äänimaljarentoutus  voidaan yhdistää myös esimerkiksi yinjoogatunnin loppuun, jolloin saadaan luotua hyvin kokonaisvaltaisesti mieltä sekä kehoa hoitava kokonaisuus. 

Äänimaljojen vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljat hoitavat lempeästi kehoa, mieltä ja sielua. Äänivärähtelyt resonoivat kehon jokaisessa solussa. Värähtely etenee kehon nesteessä, jota ihmisessä on 45-75 % henkilön iästä riippuen. Äänimaljojen soitto saa soluissa olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti.

Kaikki on värähtelyä ja tuota värähtelytaajuutta voidaan muuttaa. Värähtelyn muuttaminen on olennainen osa terveyden, tasapainon sekä tietoisuutemme kannalta. Eräs perusperiaate, jonka varassa ääntä voidaan käyttää muutoksen luomiseen ja parantamiseen on se, että ihmiskehossa kaikki on tietyssä värähtelytilassa - sisäelimet, luut, kudokset sekä kaikki kehon eri järjestelmät. Kun olemme terveitä, keho värähtelee terveyden taajuudella, kun taas kehomme johonkin osaan pääsee vaikuttamaan sellainen taajuus, joka on terveesti soivan kehomme vastainen, syntyy riitasointu, jota kutsumme sairaudeksi. Värähtelytaajuuden muutokseen perustuu kaikki luonnolliset parantamismenetelmät, kuten akupunktio, homeopatia sekä energiahoidot jne.

Äänimaljat tuottavat värähteleviä ääniä, jotka voimme tuntea ja aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu sykronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) sykronisoituvat harmonisiin ääniin. Ihmisaivojen sähköistä liikettä, joka myös synnyttää energiakentän, voidaan mitata EEG-laitteella. Ihmisen aivoaallot värähtelevät tietoisuuden sekä stressin tason mukaan erilaisilla taajuuksilla. Mitä hitaammista aivoaalloista on kyse, sen syvempi on rentoutumisen ja tietoisuuden tila. Aivoaaltoja mitataan samoin kuin ääntä, eli hertseinä.

Äänimaljarentoutuksen tarkoituksena on saada aivoaallot laskemaan toiminnalliselta beta-tasolta rentoutuneeseen ja kevyen meditatiiviseen alfa-tasoon. Vaikutus aivoaaltoihin on sama, soitetaanpa maljoja keholla (äänimaljahoito) tai kehon ulkopuolella (äänimaljarentoutus). Äänimaljojen avulla hoidettava saadaan useaan otteeseen siihen tilaan, joka kehossa vallitsee juuri ennen nukahtamista: rauhoittavan unen ja valvetilan rajamaastoon. 45 minuutin rentoutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti sekä energeettisesti. Äänimaljarentoutuksen mahdollisia positiivisia vaikutuksia ovat:

 • verenpaineen lasku sekä sydämen sykkeen hidastuminen
 • hengityksen syveneminen
 • unenlaadun parantuminen
 • stressihormonitason laskeminen
 • aineenvaihdunnan tehostuminen
 • liman irtoaminen keuhkoputkista
 • rentouden lisääntyminen
 • yhteys itseen vahvistuu
 • kivun lievittyminen
 • virkeyden lisääntyminen
 • levollisuuden, tasapainoisuuden sekä itsetuntemuksen lisääntyminen
 • lihasjännityksien helpottuminen
 • tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä ihmisen voimavarat vahvistuvat ja mm. keskittymiskyky, oppiminen sekä luovuus lisääntyvät

Äänimaljarentoutusta ei suositella, jos sinulla on:

Syöpä, vakava sydänsairaus, epilepsia, akuutti kuume tai tulehdus tai jos olet raskaana.

Hyvinvointistudio Mandala
Y-tunnus: 3200946-4
emma@hyvinvointistudiomandala.fi 
Luo kotisivut ilmaiseksi!